Szoftver

Az infokommunikációs rendszerek biztonságát javító projekt zárult le az SZTE-n
Az IoT (Internet of Things - A dolgok internete) rendszerek biztonságát javító, négyéves, 300 millió forintos költségvetésű projekt zárult le a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) részvételével - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.
 • 2022.10.11. 09:53
 • MTI
ITM: német-magyar együttműködés segíti a szuperszámítógépes kapacitás bővítését
Német-magyar kutatás-fejlesztési együttműködés segíti a belfödi szuperszámítógépes kapacitás bővítését - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára az ITM, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ), valamint a német ParTec AG és a Jülichi Kutatóközpont (Forschungszentrum Jülich, FZJ) együttműködési keretszerződésének aláírásakor csütörtökön, Budapesten.
 • 2022.03.14. 05:12
 • MTI
ITM: közvetlen uniós források támogatják a vállalkozások digitalizációs fejlesztéseit
A magyar vállalkozások, közigazgatási szervezetek előtt is megnyíltak a Digitális Európa Programhoz kapcsolódó újabb közvetlen uniós pályázatok. A kiírások a gazdasági és társadalmi szempontokból is kiemelkedően fontos digitális kapacitások megerősítését célozzák, többek között a nagy teljesítményű számítástechnika és a mesterséges intelligencia területén - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn az MTI-vel.
 • 2022.03.09. 13:36
 • MTI
ELKH Cloud - A magyar kutatók munkáját támogató informatikai felhőrendszert adtak át
A sikeres tesztidőszakot követően kedden átadták az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) továbbfejlesztett informatikai felhőrendszerét, az ELKH Cloudot, amely Magyarország egyik legnagyobb általános célú kutatási infrastruktúrájaként áll a felhasználók rendelkezésére.
 • 2022.02.24. 13:40
 • MTI
Orosz lap: a Szberbank elpróbálta az amerikai IT-programokról történő lekapcsolást
Gyakorlaton próbálták el a múlt héten a Szberbanknál, hogy milyen lenne a működés abban az esetben, ha Oroszországot leválasztanák az amerikai informatikai infrastruktúráról - közölte kedden a Kommerszant című napilap kormányzati és számítástechnikai piaci forrásokra hivatkozva.
 • 2022.02.08. 14:43
Közel 20 százalékos bővülést vár idén a PROGmasters programozóiskola
A tavalyinál közel 20 százalékkal több, mintegy 300 diák végezhet a PROGmasters programozóiskola és IT képzési központ informatikai képzésein az idén a központ vezetői szerint - közölte az iskola az MTI-vel.
 • 2022.02.02. 09:14
 • MTI
Új tanulmány: a mesterséges intelligencia és blokklánc technológia pörgetheti fel a klímavédelmet
Hogyan segítheti a mesterséges intelligencia, az esővízgyűjtés és a közlekedési rendszerek gyökeres átalakítása a károsanyag-kibocsátás csökkentését – a többi között ez is kiderül a világ legfenntarthatóbb vállalatának választott Schneider Electric és a CNBC Catalyst új elemzéséből. A több esettanulmányt is bemutató dokumentum egyik fő következtetése, hogy a kibocsátáscsökkentés 70 százaléka elérhető a meglévő, bevált és versenyképes technológiákkal. Az emberi és a gépi intelligencia integrálásával, illetve az algoritmusokra és a nagy számítási kapacitásra építve jelentős változásokat értek el olyan alapvető területeken, mint az energiatermelés és fogyasztás, a várostervezés, az erőforrások felhasználása és az ellátási lánc hatékonysága.
 • 2022.01.13. 10:28
Agrárszakképző intézmények számára fejlesztett virtuális oktatási rendszert a Pix VR Training Kft.
Agrárszakképző intézmények számára fejlesztett a munka- és erőgépek használatát és karbantartását oktató virtuális rendszert a Pix VR Training Kft. - tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.
 • 2021.12.08. 08:37
 • MTI
ITM: tíz vidéki iskolában indulhatnak informatikai szakkörök jövőre
Támogatott szakkörök kedveltethetik meg a pályaválasztás előtt álló fiatalokkal az informatikai szakmákat. A Programozd a jövőd! című projektben induló pályázat inspiráló eszközök kölcsönzésével és a pedagógusok felkészítésével járulhat hozzá a foglalkozások megtartásához - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a parlamenti és stratégiai államtitkárát idézve vasárnap az MTI-vel.
 • 2021.11.22. 09:15
 • MTI
Felmérés: a magyar webáruházak 43 százalékának nőtt a forgalma a járvány alatt
A Magyarországon üzemelő webáruházak 43 százalékának nőtt, és mindössze 12 százalékának csökkent a forgalma a koronavírus-járvány kirobbanása óta - közölte a Shoprenter szerdán az MTI-vel 707 hazai webáruház tulajdonos válasza alapján készült 2021. évi 14. Nagy webáruház felmérésének megállapítását.
 • 2021.11.16. 12:56
 • MTI
1 2 3 4 5 ... »
Legfrissebb