Új funkciókat kap a Facebook Messenger

Ezentúl akár 100 megabyte-os fájlokat is küldhetünk Facebook Messengeren az eddigi 25 MB helyett, ezen felül lehetőségünk lesz jobb minőségben elküldeni a képeinket is: a HD gomb segítségével 4K-s fotókat is küldhetünk. De ez a funkció korábban is létezett, vagy nem?

A Facebook még 2017-ben vezette be a Messenger-felhasználók számára a 4K-s fotók megosztásának lehetőségét. Most a Meta bejelentette, hogy a felhasználók HD fotókat is megoszthatnak az alkalmazásban. A The Verge rákérdezett, hogy akkor ez most hogy is van.

Válaszukban azt írták, hogy

  • korábban jobban tömörítették a 4K-s képeket (konkrétan 4096 x 4096 pixel/hüvelyk),
  • és a megérkezett kép minősége „függött a küldő és a fogadó hálózati körülményeitől is”.
  • Ezzel szemben az új HD gombbal kevésbé tömöríti a képeket, és ez lehetővé teszi a jobb minőségű képek küldését.
  • Ha nem használjuk ezt, a fotók 2K-ban lesznek megosztva.

A Messenger lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akár 100 MB méretű fájlokat is megosszanak. Ez az eddigi 25 MB-os korlátot növeli,

ami megkönnyíti a videók megosztását, mivel azokat nem kell majd küldés előtt kisebb darabokra osztani – csak hogy érezhető legyen: egy egyperces 1080p-ben és 60fps-ben SDR-ben iPhone-videó körülbelül 170 MB.

Emellett album-megosztási funkciót is ígértek,

amellyel a felhasználók csoportos beszélgetésekhez közös albumokat hozhatnak létre fényképekből és videókból, így könnyebb lesz gyűjteni például egy kiránduláson készült képeket.

A Meta azt írja, hogy a csoportban bárki szerkesztheti az albumot, beleértve a képek hozzáadását vagy törlését is, és le is tölthetik a képeket. A vállalat szerint a funkciót a következő hetekben fogják bevezetni, sokak számára már elérhető.

Legfrissebb