Elektronikus utastájékoztató rendszert fejlesztett a pécsi HC Linear Kft.

  • App
  • 2024.02.29
    14:44
  • MTI
Módosítható felülettel rendelkező, vezeték nélküli kapcsolaton vezérelhető elektronikus utastájékoztató táblát fejlesztett az informatikai rendszerek kidolgozásával foglalkozó pécsi HC Linear Kft. - közölte a társaság az MTI-vel.

A közlemény szerint a több mint 290 millió forintos, csaknem 70 százalékban a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz támogatásával megvalósuló fejlesztés eredményeként egy e-papír alapú, napelemes utas-tájékoztató rendszert hoztak létre.

A napelemekkel táplált, minimális fogyasztású, vezeték nélküli kapcsolaton keresztül módosítható felülettel rendelkező utastájékoztató rendszer képes a menetrendi és egyéb tájékoztató papírok kiváltására, így az eszköz elterjedésével az utastájékoztatás dinamikusabbá, gyorsabbá válik, a járatkimaradások, a menetrendváltozások azonnal nyomon követhetők a segítségével - írták.

Közölték azt is, hogy a rendszer a szűken vett utastájékoztatáson kívül hirdetmények, helyi tájékoztató anyagok megjelenítésére is alkalmas lesz.

Az egyedi informatikai problémák megoldására, ötletek megvalósítására, integrált informatikai rendszerek fejlesztésére 1990-ben alakult, magyar tulajdonú, mintegy félszáz embert foglalkoztató HC Linear a nyilvános cégadatok szerint tavaly 2,595 milliárd forint nettó árbevétel mellett 1,001 milliárd forint adózott eredmény ért el, míg egy évvel korábban 2,923 milliárdos bevételt és 657 millió forint profitot szerzett.