A Digi Belgiumban terjeszkedik

  • Mobil
  • 2022.06.22
    10:33
  • MTI
A Digi távközlési vállalat elnyerte a jogot, hogy Belgiumban mobiltelefonfrekvenciákat használjon, ami lehetővé teszi terjeszkedését a nyugat-európai piacokon - közölte kedden a vállalat.

A Digit birtokló RCS&RDS a belga Citymesh NV-vel társulva vett részt a pályázaton, amelyet a belga postai és távközlési hatóság írt ki.

A Digi közleménye szerint a belga mobilfrekvenciák használatának elnyerése része a csoport tervének, hogy kiterjessze szolgáltatásait a nyugat-európai piacokon.

A felek összesen 114,330 millió eurót fizetnek a frekvenciák használatáért a belga államnak. Közölték: készek kiépíteni Belgiumban az új generációs mobilhálózatot, és szolgáltatást nyújtani a belga ügyfeleknek. További részleteket későbbre ígértek, amelyeket - mint írták - az idei év folyamán fognak nyilvánosságra hozni. A Digi tavaly jelentette be, hogy kivonul a magyar piacról. Magyarországi leányvállalata a 4iG Nyrt. 100 százalékos tulajdonába került. A tranzakció értéke 625 millió euró, az elmúlt évek egyik legnagyobb magyarországi vállalatfelvásárlása volt.

A Digi a román piac mellett jelen van Spanyolországban, Olaszországban és Portugáliában.

Legfrissebb