Lezárult a Digitális Témahét az iskolákban

  • 2022.04.22
    13:45
  • MTI
Lezárult a Digitális Témahét 2021/2022-es tanévi programja, amelyben 811 iskola és 115 ezer diák vett részt - közölte a Digitális Jólét Program csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben emlékeztettek: a Digitális Témahét az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kezdeményezésére a 2015/2016-os tanévben indult el, az idei programban a pedagógiai projektek mellett a tavalyi évhez hasonlóan újra meghirdették a pedagógusoknak és oktatóknak elérhető, digitális pedagógiai gyakorlatokra vonatkozó pályázatot.

Az intézményi és pedagóguspályázatokat hat kategóriában és további hat különdíj-kategóriában bírálják el, a pályázaton pedagógiai gyakorlatban alkalmazható digitális eszközök, programlehetőségek, illetve továbbképzés nyerhető - írták, hozzátéve: az Emmi 4 millió forint értékben biztosít digitáliseszköz-csomagokat a díjazott intézményeknek és pedagógusoknak.

Tudatták: az ünnepélyes díjátadót idén is online tartják júniusban. A díjátadó után a nyertes pedagógusok a legjobbnak értékelt projekteket tanárok közötti informális online tapasztalatcserén mutatják be, amelyen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött - tették hozzá.

Kitértek arra is: a témahét programja, valamint az elérhető támogatások a pedagógusoknak ebben a tanévben is hatékony segítséget nyújtottak a digitális technológiával támogatott projektek megvalósításában. A Digitális Témahét YouTube-csatornáján több mint 220 online előadás érhető el.

A témahét koordinációs csapata idén is jelentős szakmai támogatást biztosított a pedagógusok minél sikeresebb felkészüléséhez és a digitális oktatás hatékony megvalósításához: a felkészítő húsz webináriumon digitális eszközök és applikációk megismertetéséről, valamint tudásmegosztásról szóló előadások, beszélgetések hangzottak el - olvasható a közleményben.

Legfrissebb