Zabálni fogja a mobilnetes keretet a Windows 10

  • Szoftver
  • 2017.03.19
    19:56
  • pcforum.hu

Microsoft a Windows 10 működésébe hamarosan egy olyan új változást vezet majd be, aminek azok, akik gyakran használják a rendszert mobilkapcsolatokon át is, nem nagyon fognak örülni. A rendszer ugyanis hamarosan az ilyen, forgalomkorlátos internet-eléréseken át is mindenképpen le fogja tölteni a frissítéseket - így potenciálisan komoly költségekbe verve a felhasználókat- írja a pcforum.hu.

Az egyetlen jó hír, hogy a rendszer állítólag csak "a Windows rendszer zavartalan működése szempontjából elengedhetetlen frissítések" esetében fog így eljárni, a kevésbé fontos frissítések letöltésével azonban megvárja majd a korlátlan kapcsolatra csatlakozást. Az ugyanakkor nem egyértelmű, hogy a Microsoft pontosan mi alapján dönti majd el, hogy egy-egy frissítés melyik kategóriába is tartozik majd.

Az szinte biztos, hogy a kritikus biztonsági frissítések az elsőként említett, korlátos netkapcsolatokon át is mindenképpen letöltésre kerülő kategóriába tartoznak majd, de az még kérdés, hogy ezek pontosan miként tudnak majd a többi, kevésbé fontos javítás nélkül a gépekre felkerülni. A Microsoft ugyanis mostanra már megszüntette azt a lehetőséget Windows Update rendszerében, hogy a letölthető foltok között válogatni lehessen.

Az új, mobilneten keresztüli frissítésletöltés egyelőre csak a Windows 10 Insider változatában működik, de vélelmezhető, hogy az rendszer hamarosan kiadásra kerülő Creators Update frissítésében a stabil Windows-ban is megjelenik majd.

Legfrissebb