Windows 10 egy tízcentis kütyün

  • Szoftver
  • 2017.03.19
    19:56
  • computerworld.hu
A GPD Pocket minilaptop az IndieGogón rövid idő alatt a tízszeresét szedte össze a tervezett összegnek.

A GPD Pocket hosszú idő óta az egyik legötletesebb termék: Windows 10-et és Ubuntut futtat egy olyan hardveren, amit aligha várnánk el egy tízcentis kütyütől- írja a computerworld.hu.

A cikk kiemeli, azt is, hogy a zsebre vágható minilaptop akkora sikert aratott az IndieGogón, hogy rekordidő alatt több, mint kétmillió dollárt gyűjtött össze, holott a gyártó eredetileg csak kétszázezret akart. A nagy siker miatt felgyorsították a GPD Pocket fejlesztését, és már videót is közzétettek játékra és böngészésre is alkalmas parányi laptopról.

Az eszköz négy magos Intel x7-Z8750 processzorral, négy gigabájtos LPDDR3 RAM-mal és 128 gigabájtos tárolóval van felszerelve. A héthüvelykes megjelenítő felbontása 1920x1200 képpont, és minőségben megközelíti az Apple MacBook Airt.

A telep egy feltöltéssel 12 órás működést bír. Az eszköz Achilles-sarka az összetöpörített billentyűzet: az Fn billentyű ráadásul szokatlan helyre, a baloldali Ctrl mellé került, ami eleinte sok felhasználót fog az őrületbe kergetni.

A minierőművet az IndieGogón keresztül 399 dollárért lehet megszerezni, kiskereskedelmi ára 599 dollár lesz.

Legfrissebb