Kiberbiztonsági és vezetékesinternet-szolgálatatást indít a Telenor

  • Szoftver
  • 2021.10.06
    09:02
  • VG.hu
A mobilalapú szolgáltatások mellett mostantól két új informatikai megoldást is kínál üzleti ügyfelei számára a Telenor: optikai vezetékes internetkapcsolat, valamint a naprakész és magas IT biztonsági szintet nyújtó Menedzselt tűzfalszolgáltatás október elejétől érhető el a szolgáltató kínálatában.

"A vállalati internetkapcsolat és az adatvédelmi szempontból biztonságos távmunka lehetősége szinte minden cég számára nélkülözhetetlen az üzletmenet folytonosságához. Az elsősorban mobilalapú üzleti megoldásairól ismert Telenor már korábban az üzleti ügyfeleknek nyújtott szolgáltatási palettájának bővítése mellett döntött, és tavaly novemberben elindította béreltvonali szolgáltatását, a Hiperline-t. A főleg nagyvállalati ügyfeleket célzó szolgáltatást követően most két, meghatározóan új szolgáltatást vezet be:

október elejétől a közép- és nagyvállalati ügyfelek számára a kiberbiztonság terén menedzselt tűzfalszolgáltatást, míg kis- és középvállalatok számára optikai vezetékesinternet-szolgáltatást is nyújt.

A Menedzselt tűzfalszolgáltatás lényege, hogy a magas szintű informatikai védelmet biztosító tűzfalszolgáltatás minden eleme beruházás nélkül, havidíjas bérleti konstrukcióban vehető igénybe.

Ezáltal biztosítható a behatolás-védelem, a gyors detektálás, riasztás és szükség esetén a védelmi beavatkozás is, akár 0-24 órás magyar nyelvű felügyelettel.

A megoldás nagyvállalati szemmel is egy praktikus és gazdaságos megoldás, míg középvállalati szinten olyan magas szintű és naprakész, aktív felügyeletet tesz lehetővé, amit a közepes méretű cégek sokszor saját erejükből nem engedhetnének meg maguknak. A Menedzselt tűzfal szolgáltatás műszaki hátterét a 4iG Nyrt. biztosítja és a Telenor értékesíti ügyfelei számára"-írja a Vg.hu

IrodaNet 300 és IrodaNet 1000 néven október elejétől a kis- és középvállalatok számára is új szolgáltatást tesz elérhetővé Telenor. Az üzleti ügyfelek specifikus igényei szerint az IrodaNet optikai vezetékes internet mellé kiegészítőként igénybe vehető Fix IP cím szolgáltatás és Mesh Router megoldás is. A Fix IP cím azoknak a cégeknek előnyös, akik székhelyükön saját szerverszolgáltatást (FTP-hozzáférés, levelező-szolgáltatás, saját webshop, stb.) üzemeltetnek, illetve olyan céges környezetben dolgoznak, ahol egy biztonságos virtuális privát hálózat (VPN) igénybevételének feltétele a fix IP cím.