Kínában fog fejleszteni az Apple

  • Mobil
  • 2017.03.17
    20:33
  • portfolio.hu
Két új kutatás-fejlesztési központot jelentette be az Apple Kínában, ezzel idén négy központot nyitna a távol-keleti országban. Ahol egyébként, hogy nincs könnyű helyzetben az iPhone gyártója-írja a portfolio.hu.

Kínában idén fog először k+f központokat nyitni az Apple, a tervek szerint több mint 3,5 milliárd jüant (507 millió dollárt) fordít beruházásokra az országban. Először Peking és Shenzen városába tervezte az Apple a kutatóközpontot, a legújabb terv, hogy Sanghaj és Szucsou városában is helyet kap egy-egy kutatóközpont- írja a portfolio.hu.

Mind a négy központ nyitását még az idei évre tervezi az Apple. A cég azt reméli, hogy a helyi egyetemekről kellő számú frissen végzett, tehetséges diák számára vonzó lesz majd az Apple k+f központja.

Kínában nincs könnyű helyzetben az Apple, a helyi gyártók olcsó, de minőségi készülékei miatt erős a verseny, tavaly csak a negyedik legnagyobb okostelefon-gyártó volt Kínában az Apple. Negyedévek óta folyamatosan csökken a bevétele, a negyedik negyedévben például 12 százalékkal esett az előző év azonos időszakához képest.

Legfrissebb