Microsoft: világszerte 30 millióan fejlesztették digitális tudásukat az ingyenes kurzusokon

  • Szoftver
  • 2021.04.07
    12:40
  • MTI
A világ 250 országában elérte a 30 milliót azok száma, akik a Microsoft és a LinkedIn segítségével tettek szert az elhelyezkedésüket segítő digitális tudásra, Magyarországon több mint 43 ezren képezték tovább magukat az ingyenes kurzusokon - közölte a Microsoft az MTI-vel kedden.

A képzéseken megszerzett tudás nem csupán az emberek elhelyezkedését segíti és a lehetőségeiket tágítja, hanem segít a képzett munkaerő és a munkaadók egymásra találásában - írták.

A közleményben emlékeztetnek: a járvány miatti gazdasági válság és munkanélküliség enyhítésére a Microsoft tavaly júniusban indította el nagyszabású programját, amely eredetileg világszerte 25 millió ember átképzését tűzte ki célul.

A Microsoft, a LinkedIn és a GitHub tanulni vágyó emberek millióit vonta be az oktatási programba, Magyarországon eddig 43 652-en csatlakoztak az online továbbképzésekhez, ezzel Magyarország az 59.-ik a 250 ország rangsorában - írták.

Tájékoztatásuk szerint a legnépszerűbb képzések a szoftverfejlesztő, az ügyfélszolgálati specialista és az adatelemző voltak.

Christopher Mattheisen, a Microsoft Magyarország ügyvezetője a közleményben elmondta: a technológia minden iparágat forradalmasít, új lehetőségeket teremt. A digitális tudás és képességek nemcsak az embereknek jelentenek versenyelőnyt: a cégek és a nemzetgazdaságok számára is kulcskérdés.