A UPS önvezető üzemmódra is képes elektromos járműveket Európában

A UPS a Gaussin elektromos anyagmozgatóit teszteli a létesítményen belüli csomagszállítás elősegítésére. Az első teszteket a cég londoni központjában végzik majd; az önvezető üzemmód tesztje az év második felére várható

A UPS (NYSE:UPS) elkezdte Gaussin önvezető üzemmódra is képes elektromos járműveinek alkalmasságát és tartósságát vizsgálni a cég londoni hi-tech csomagközpontjában. A teszteket nyerges vontatók és konténerek mozgatására végzik.

A folyamat kezdeti szakaszában az iparágban csak „shifterként” emlegetett eszközöket járművezetőkkel tesztelik, felmérve, hogy milyen hatékonysági előnyökkel jár az üzemeltetésük. Az év második felében a tesztek fokozatosan átlépnek a második szakaszba, amikor már az önvezető funkciókat is vizsgálják.

“A tesztek a UPS egy fontos kezdeményezésének a része, melynek révén az elektromos járműveket a globális hálózatunk integráns elemévé tesszük. A Gaussin eszközei segítenek csökkenteni az üzemanyagköltségeinket és a káros anyag kibocsátásunkat is – mondta el Juan Perez, a UPS informatikai és műszaki vezetője. – Az önvezető üzemmód tesztjét is nagy izgalommal várjuk. Ez egy remek lehetőség számunkra, hogy házon belül próbálhassuk ki az új technológiát.”


A Gaussin elektromos járműveinek kibocsátás a kipufogócsőnél zéró, és egy új cserélhető akkumulátor-technológiának hála a nap 24 órájában használhatók, hiszen a lemerült akkumulátorok azonnal teljes töltöttségűre cserélhetők. Emellett a gépkocsik számos kamerája, szenzora és az alkalmazott fejlett algoritmusok garantálják a biztonságos működést. Ezek a technológiák növelik a UPS operációk biztonságát és hatékonyságát.

A Gaussin és a UPS mérnökei 2018 óta szorosan együttműködnek, hogy közösen egy sokoldalú, tovább fejleszthető és versenyképes elektromos járművet fejlesszenek ki. A UPS által Londonban tesztelt Gaussin shifter trélerek, nyergesvontatók és konténerek mozgatására képes mind manuális mind önvezető módban.

“Az együttműködésünk értékes tapasztalatokkal gazdagította a Gaussin mérnöki csapatának munkáját, és örülünk, hogy végre élőben is láthatjuk a jármű működését – nyilatkozta Christophe Gaussin, a Gaussin vezérigazgatója. – “A shiftereink mind a fenntartási mind az üzemanyag költségeket csökkentik. Az egyedi cserélhető akkumulátor technológiánk pedig a folyamatos működést teszik lehetővé, így növelve a UPS hatékonyságát és produktivitását.”