Modern kialakítású benzinkutak felhőalapú adattárolási rendszere

A tankoló automaták megjelenésével lehetőség nyílt arra, hogy a benzinkúton akkor is tudjanak tankolni az arra vágyók, amikor a benzinkút zárva tart. Ez napjaink munkaerő-hiányos piacán igencsak kiemelkedő, hiszen a kevés számú alkalmazottat nem lehet 0-24 órában beállítani a kutakhoz és a kasszák mögé. De hogyan tudja a rengeteg adatot kezelni és tárolni a tankoló automata?

Felhőalapú számítástechnika egy innovatív vívmány a benzinkutakon

A számítástechnika egy igen praktikus vívmányát sikerült a benzinkutak mindennapjaiba becsempészni. A benzinkút szolgáltatója az üzemeltetés részletei nem egy eszközön tárolja, hanem egy hálózaton, amihez a benzint vételezők hozzáférhetnek.

Miért jó megoldás a tankoló automatáknál?

Mert a felhő alapú informatikai szolgáltatás védelme, alkalmazás kialakítása, s maga a titkosítás kiemelt figyelmet követel a megalkotóitól. Ez egy olyan zárt rendszer lesz, ami üzembiztosan tud működni, az adatvesztés minimalizálásával. Nincs szükség személyzetre, hogy a tankolás tényét és folyamatát, majd a fizetést rögzítse, mert maga a vevő képes erre. Egy billentyűzeten megadott kóddal és a rendszerhez tartozó kártyával történik a tankolás és az azonosítás is.

Az adatok feldogozását a Titan-Hykkoris szoftver végzi, valós időben. Ezen adatok aztán rendelkezésre állnak a rendszernek köszönhetően, sőt, a könyvelési folyamat is sokkal egyszerűbbé válik. Egy automata 2500 tankolást tud rögzíteni és tárolni. Az üzemeltető valós időben csatlakozhat a kezelői egységhez, ezáltal elemezheti és követheti a rendszer által szolgáltatott adatokat. Igényelhetőek és további perifériák illeszthetőek, mint például az elektronikus szintmérő, vagy a sorompós beléptetés, illetve, kiléptetés, esetleg a mosó vezérlés.

Mit lehet tenni a közforgalmi kutakkal?

A közforgalmi kutakat is fel lehet szerelni az automata rendszerek üzemanyagkártyájával, bankkártyás fizetési lehetőséggel, esetleg készpénzes fizetési lehetőséggel. Ez azért előnyös, mert nincs szükség kútkezelőre, illetve fizetésnél pénztáros segítségére. Ezek a kutak működhetnek éjjel, üzemzárás után, ünnepnapokon, mert ekkor jelentősen csökkenthetjük a műszakpótlékkal járó többletköltséget. A felhasználók is hamar megkedvelik a rendszert, mert a jövőbe mutató érintőképernyős technológiával gyorsabb és egyszerűbb a rendszer használata, mint a hagyományos kutak lassan-lassan elavult rendszerei. Például kevesebb időt vesz igénybe a fizetés, nincs szükség a pénztárnál való sorban állásra, tehát időt spórolnak vele.

A Multicore Kft. több mint 20 éves tapasztalat fényében elmondhatja, hogy termékeik közül foglalkozik mindkettő - üzemi és közforgalmi - tankoló automaták berendezésének eladásával, telepítésével, alkatrészeinek beszerzésével és ellátásával, hitelesítéssel és magával a kutak karbantartásával is. Elmondható, hogy beszállítóik között találják meg a világ vezető benzinkút technológiai gyártóit.