Magyar Telekom: a várakozásokat meghaladó bevétel a harmadik negyedévben

  • Mobil
  • 2018.11.07
    18:33
  • MTI
A Magyar Telekom Nyrt. folytatódó tevékenységből származó összes bevétele az elemzői várakozásokat meghaladva 5,4 százalékkal 163,8 milliárd forintra emelkedett 2018 harmadik negyedévében az előző év azonos időszakához képest. Az elemzők 161,9 milliárd forint adózott nyereséget vártak.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán közzétett, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) alapján készített gyorsjelentés szerint a bevétel az első kilenc hónapban 7,1 százalékkal 481,1 milliárd forintra nőtt 2017 azonos időszakával összehasonlítva. A bevételek növekedése továbbra is elsősorban a rendszerintegrációs és információtechnológiai (RI/IT) bevételek erőteljes emelkedésének, valamint a magasabb készülék-értékesítéseknek és mobiladat-használatnak köszönhető.

A cég adózott eredménye a harmadik negyedévben 22,1 százalékkal 15,1 milliárd forintra csökkent az egy évvel korábbihoz képest, miután az alacsonyabb nyereségadó költség kedvező hatását ellensúlyozták az alacsonyabb kamatfizetés, adózás, és értékcsökkenési leírás előtti (EBITDA) eredmény és az emelkedő értékcsökkenési költségek. Az év első kilenc hónapjában a folytatódó tevékenységből származó adózott eredmény 12,5 százalékkal, 39,5 milliárd forintra nőtt, a magasabb EBITDA-nak, valamint a pénzügyi és nyereségadó költségek terén elért megtakarításoknak köszönhetően - írták.

Legfrissebb