Többmillió telefonra érkezik a Google Assistant

  • App
  • 2017.03.02
    18:39
Megindult Siri nyomában a Google új hangvezérelt segédprogramja, az Assistant.

Meglehetősen sok időre van még szükségünk ahhoz, hogy igazi mesterséges intelligenciák meglovagolta telefonnal, appokkal vagy lakásbelsővel tudjuk megosztani életünket, a legközelebb ehhez a jövőképhez még mindig a beszélgetésekből tanuló chatbotok, illetve az okostelefonjainkon megülő asszisztensek vannak. A Siri eddigi monopóliumát mostantól, úgy tűnik, gyengíteni kezdi az Androidos telefonokon otthont kapott Google Assistant, amelyől a cég alábbi promóvideójában stílszerűen csak annyit mond: eddig a világnak gyártottak egy keresőrendszert, de az Assistant konkrétan a mi Google-ünk lesz, amivel a saját életünkben tudunk keresni. Ettől ugyan nem találjuk meg könnyebben a kulcsunkat, a számláinkat vagy életünk értelmét, de legalább a napi rendszerezési feladatok jéghegycsúcsát jobban tudjuk majd kezelni.

Eddig csak a cég Pixel telefonjain, az Allo beszélgetőprogramon belül, illetve a hangvezérelt Home rendszeren lehetett elérni az Assistant segédprogramot – ezzel nemcsak a neten kereshettünk rá dolgokra, hanem vezérelhettük is az otthoni okoskészülékeinket, illetve zenét és videót játszathattunk le velük. A jó hír az, hogy mostantól kezdve az Assistant minden olyan okostelefonon elérhető lesz, amelyen legalább 6.0-ás Android fut és elérhető rajtuk a Google Play is.

Első körben az angol anyanyelvű felhasználók érhetik el telefonjaikon az Assistantet Amerikában, Ausztráliában, Kanadában és Angliában, illetve rajtuk kívül még a német felhasználók kapták meg a lehetőséget első körben – őket követően egyre több országban lesz elérhető az Assistant, természetesen itthon is – a jövőben pedig nemcsak az Assistant autókban, tévékben és csuklónkon, Android Wear 2.0-alapú okosórákban is figyeli majd életünk és adatfogyasztásunk apró részleteit.

24.hu

Legfrissebb