Ezzel tudjuk visszakapni a mobilról letörölt fotókat

  • App
  • 2018.05.13
    16:42
  • hirado.hu
Szerencsére van megoldás, ha mondjuk túl tempósan nyomtuk a töröl, töröl, töröl gombot, s fontos képet is eltávolítottunk az Androidról.

Nem tűnik el rögtön minden a süllyesztőben: ha véletlenül töröltünk egy fotót, vagy akár egy egész könyvtárat, még van esély visszakapni. Csak fontos, hogy gyorsan cselekedjünk, különben valóban elveszhet.

Töltsük le a Google Play áruházból a DiskDigger photo recovery alkalmazást. Nem ez az egyetlen ilyen app, de tapasztalatok szerint eléggé megbízhatóan működik.

Ha letöltöttük, érdemes kikapcsolni a helyreállítás idejére a wi-fi és adatkapcsolatot a mobilon. Ennek az az oka, hogy az adatok – legyen szó akár fotókról, zenékről vagy dokumentumokról – valójában addig nem törlődnek, amíg valami új információ felül nem írja azokat a készülék memóriájában.

Bár csupán a helyreállítás miatt nyilván ne rootoljuk a telefont (ami a legtöbb gyártó esetében garanciavesztéssel is jár), de régebbi, már nem garanciális készülékek tulajdonosainak érdemes tudni, hogy a rootolt eszköz például ebben is több jogot ad a felhasználójának. A fotók és videók teljes, eredeti felbontásban való visszanyerése csak admin joggal szokott sikerülni.

A nem rootolt telefonokon a DiskDigger a gyorsítótárból próbálja visszaszerezni a képeket.

Próbáljuk finomhangolni az app beállításait, nem mindig sikerül elsőre a helyreállítás. Az újra birtokunkba jutott felvételeket az eredeti könyvtárba, vagy felhőbe kapjuk vissza.

Jobbak az esélyeink, ha már törlés előtt, biztos, ami biztos, a mobilra telepítjük a DiskDiggert.

Még jobb, ha a beüzemeljük a Google ingyenes tármegoldását, a Google Fotókat. Beállíthatjuk, hogy csakis wi-fi használattal, rendszeresen és automatikusan mentse alkotásainkat a tárhelyre.

Az igazán jól sikerült képeket, amiket netán ki is akarunk nyomtatni, időnként mentsük számítógépre, mert a Google Fotók egészen jó minőségben ugyan, de azért csak optimalizált felbontásban tárol ingyen, korlátlan mennyiségben.