Megállapodást kötött a magyar Cellum Global Zrt. és az indonéz Telkom csoport

  • Mobil
  • 2018.01.31
    19:54
  • MTI
Stratégiai együttműködési és befektetési megállapodást kötött a többségi magyar tulajdonban álló Cellum Global Zrt. nemzetközi mobiltárca szolgáltató az indonéz Telkom csoport leányvállalatával a Metranettel, a délkelet-ázsiai telekommunikációs óriás kisebbségi tulajdonrészt szerez a magyar cégben.

Az együttműködést kedden írták alá a cégek vezérigazgatói Budapesten. A megállapodás értelmében a Telkom két lépésben végrehajtott tőkeemeléssel 30,4 százalékos tulajdonrészt szerez a Cellumban, és egyben biztosítja a Cellum pénzügyi (fintech) szolgáltatásainak elterjedését az indonéz piacon. A Cellum operatív irányítása továbbra is a jelenlegi menedzsment kezében marad.

Kóka János, a Cellum Global elnök-vezérigazgatója közölte: a tőkebefektetés értéke nem nyilvános, azt a tőzsdén jegyzett és egyben többségi állami tulajdonú indonéz cég esetében az ottani tőkepiaci szabályozás tiltja. Az elnök-vezérigazgató ugyanakkor a magyar fintech piac legnagyobb befektetésének nevezte a tranzakciót, ami biztos finanszírozást jelent a Cellum növekedéséhez.