100 millió dollárért vehették meg a veszprémi kolesszobából induló IT-céget

  • Szoftver
  • 2018.01.19
    12:42
  • Vehir.hu
A Balabitet az amerikai One Identity vásárolta fel, a Forbes becslése szerint 100 millió dollárért.

Az amerikai One Identity január 16-án délután hozta nyilvánosságra, hogy felvásárolja a védelmi szoftvereket gyártó magyar tulajdonban lévő céget. A veszprémi koleszszobából induló, mára már világpiacon is jegyzett IT-biztonsági Balabitet 100 millió dollárért vehették meg- írja a Forbes, amely az év exitjének titulálta az üzletet.

"A vezető magyarországi IT-biztonsági szoftverfejlesztő cég 2000-ben indult, jóformán a Veszprémi Egyetem egyik kollégiumi szobájából, hat magyar magánszemély alapította. Az egyre növekvő magyar vállalat organikusan fejlődve ugyan szép eredményeket ért el, de a lendületes külpiaci terjeszkedéshez már külföldi befektetőre volt szükség"- írja a lap. Veszprémben K+F központot is működtet a cég, de a központjuk nem itt, hanem Budapesten található.

"A Balabit-sztori nem 2-3 év, hanem bő egy évtized alatt jutott el odáig, hogy a globális iparági szereplők is jegyezték őket, olyan cégeknek dolgoztak, mint az Orange, az AirFrance, a Facebook vagy a NASA." A társaság vezetői és társalapítói: Györkő Zoltán és Scheidler Balázs.

A felek a vételárat üzleti titokként kezelik, a Forbes 100 milliós becslését a Balabit nem kommentálta. A teljes cikk ide kattintva olvasható.

Nyitóoldali fotó: Orbital Strangers / Forbes archív