SZEMÉLYZETIS BORÚLÁTÁS AZ IT-MUNKAERŐPIACON

  • Mobil
  • 2017.02.20
    18:00
  • Magyar Idők
Szoftver- és mobilalkalmazás-fejlesztőkből lesz továbbra is a legnagyobb hiány az informatikai munkaerő magyar piacán.

Szoftver- és mobilalkalmazás-fejlesztőkből lesz továbbra is a legnagyobb hiány az informatikai munkaerő magyar piacán, ahol a foglalkoztatóknak egyre komolyabb erőfeszítéseket kell tenniük az állások betöltéséért – derült ki a Codecool informatikai szakoktató cég HR-vezetők körében végzett kutatásából. Egyetértés volt abban, hogy a gond valós, a média nem túloz a probléma mibenlétét illetően.

A munkaerőhiány hatásait negatívan ítélték meg a megkérdezettek, a vállalatok teljesítményére kifejezetten rossz hatással van ez a helyzet.

Annak ellenére, hogy a vállalatoknak csak mintegy fele kategorizálta magát szoftvert fejlesztő vagy azzal kereskedő cégként, a megkérdezettek 84 százaléka a szoftverfejlesztést jelölte meg mint tipikus hiányszakmát az IT-állások között.

Sőt a szoftverfejlesztők megtalálása a jövőben még nagyobb kihívásként nyomasztja a HR-eseket. A menedzsment jellegű, tehát IT-szakértelmet elváró üzleti célú (ügyfélkapcsolat, tanácsadás, elemzés) pozíciók jelentik a kritikus területek második hullámát, míg a hardverrel és üzemeltetéssel foglalkozókat az átlagnál kevesebben látják pótolhatatlannak. Ugyanakkor a tendencia nyertesei a juniorok, így elmondható, hogy jelenleg az informatikai szakmában a legalacsonyabb a belépési korlát.

Nem igazolta szignifikánsan a kutatás azt a közkeletű vélekedést, hogy rosszabb a frissen végzettek felkészültsége, vagy hogy túlzottan a pénz motiválná a juniorokat. Ugyanakkor egyetértettek a megkérdezettek abban, hogy nehéz lojalitást elérni a pályakezdők esetében. A kutatásban részt vevő cégek többsége együttműködik köz- és felsőoktatási intézményekkel, valamint tréningcégekkel a munkaerőpótlás és -képzés területén.

Ugyanakkor a privát oktatási központoknak a felvevőpiacra szabható képzési programjukban rejlő lehetőségeket még nem használják ki eléggé a cégek.

A HR-vezetők egyetértettek abban, hogy mivel hosszú időre a hiány fogja meghatározni az informatikai munkaerő piacát, ezért stratégiai és intézményes válaszokat kell erre adni, és sem munkavállalói, sem munkáltatói oldalon nem kielégítő megoldás a tűzoltás jellegű gyorstalpalók kínálatára hagyatkozni.

Legfrissebb