A Pixel okostelefon fejlesztői csatlakoznak a Google-hoz

  • Mobil
  • 2017.09.22
    21:00
  • Hirado.hu
A Google és a HTC 1,1 milliárd dolláros együttműködési megállapodást jelentett be.

A Google és a HTC Corporation ma, szeptember 21-én tette közzé megállapodását, mely szerint a HTC bizonyos munkatársai, akik már korábban is a Pixel telefonok fejlesztésén dolgoztak, most hivatalosan csatlakoznak a Google csapatához.

A Google 1,1 milliárd dollárt fizet a HTC-nek, ugyanakkor a HTC szellemi tulajdonát illetően (IP) nem kizárólagos licenc szerződést írt alá a két fél.

A megállapodás a két vállalat közti hosszú távú stratégiai kapcsolat megerősítését jelenti, melynek középpontjában a prémium okostelefonok fejlesztése áll.

A Google közleménye szerint „az együttműködési megállapodás támogatja a HTC okostelefon-stratégiáját, lehetővé téve egy letisztult termékportfólió kialakítását, valamint hatékonyabb működést és pénzügyi rugalmasságot.

A HTC továbbra is a legkiválóbb szakemberekkel dolgozik, akik a HTC U11 sikeres bevezetése után most a következő csúcskészüléken dolgoznak. Továbbra is bővíti virtuális valóság platformját a VIVE üzletágat, miközben új generációs technológiákba fektet, beleértve az „Internet of Things”, a kiterjesztett valóság és a mesterséges intelligencia világát.

A Google számára a megállapodás tovább erősíti elkötelezettségét az okostelefonok és összességében a hardverek iránt. A HTC kiváló és tapasztalt szakemberei, valamint annak szellemi tulajdonához való hozzáférés a Pixel okostelefonok fejlesztését is támogatja a továbbiakban.”

A megállapodás egyúttal kulcsfontosságú beruházást is jelent a Google számára Tajvanon, az innováció és technológia egyik központjában.

A tranzakció várhatóan 2018 év elején zárul le, a szükséges jóváhagyási folyamatok után.

Legfrissebb