Amit minden Android tulajdonosnak tudni érdemes

  • Mobil
  • 2017.02.12
    23:17
  • Hirado.hu
Már régen, az Ice Cream Sandwich változat (Android 4.0) megjelenése óta adott néhány kellemes szolgáltatás, amiről nem is tud a felhasználók egy része.

Ezek nem rejtett trükkök, s nem igényelnek semmilyen szakértelmet. Aki még nem ismerné, rögtön használhatja is a megoldásokat.

Képernyőkép készítése

Minden Android okostelefonnal könnyedén csinálható képernyőkép. Készítéséhez egy gyors mozdulattal nyomjuk be egyszerre a bekapcsoló és a lefelé (a hangerőt csökkentve) a hangerőgombot.

A felvétel a fájlkezelővel többnyire a Pictures/Screenshots könyvtárból halászható elő.

[billentyuzet]

Automatikus javítás kikapcsolása

Kényelmes megoldás is lehetne, ha nem lenne alkalmanként többet útban az ötleteivel, mint amennyit segít az írásban.

Néha ugyan jókat lehet mulatni a javításain, de amikor már sokkal tovább tart miatta beírni egy szöveges üzenetet, akkor jobb kikapcsolni a Beállítások/Nyelv és bevitel/Billentyűzet/Android billentyűzet menüpontban. (Ahol még más kényelmetlen kényelmi szolgáltatástól is megszabadulhatunk.)

Értesítések felfüggesztése

Természetesen az okostelefon lényege, hogy állandóan up to date legyünk, frissen tartsuk az információinkat, de vannak helyzetek, amikor zavaró az örökös jelentgetés. Például amikor az utolsó szuflák maradtak a szinte teljesen lemerült mobilban.

Miként a többi tipp esetében is, kikapcsolásához készülékenként némileg eltérő helyen, kissé más elnevezésű menüpontokat találunk. Leginkább a Beállítások/Értesítések menüpontban finomhangolhatjuk, milyen értesítéseket fogadunk el.

Automatikus alkalmazás-frissítések leállítása

Érdemes rendszeresen frissíteni a mobil alkalmazásait, hiszen például a fejlesztők hibajavításaihoz így lehet hozzájutni. Időnként azonban megesik, hogy számunkra kedvezőtlen változásokat hoz a frissítés.

Az automatikus frissítést úgy tudjuk kikapcsolni („kézzel” továbbra is menni fog), hogy elindítjuk a Play Áruházat. Az áruház bal felső, „hamburger” menüpontjából jó messze, alulra, a Beállítások menühöz kell legörgetni, s kivenni „Az alkalmazások automatikusan frissülnek”mellől a pipát.

Nem kell telerakni a kezdőképernyőt ikonokkal

Ha még valaki nem ismerné: felesleges mindegyik alkalmazáshoz külön indítóikont elhelyezni, mert ha az egyik ikont hosszan lenyomva „ráhúzzuk” a másikra, akkor tetszés szerinti alkalmazás(oka)t magában foglaló mappát hozunk létre.