Okosórával lehet fizetni a vásárlást

  • Kütyü
  • 2017.09.03
    21:44
  • Hirado.hu
Kicsit egyszerűbb lesz edzés után bevásárolni a sportkedvelő számlatulajdonosoknak.

A Fitbit első okosórája, a Fitbit Ionic a Mastercard egyérintéses technológiájával működik.

Így az egészségtudatos és sportkedvelő felhasználók okosórájukkal fizethetnek majd az egyérintéses termináloknál.

Az egyérintéses technológiával a fitnesz-szolgáltatók rendkívül sokoldalú teljesítménymérőket kínálhatnak sportolóiknak, velük az edzés testreszabottabb és kényelmesebb lehet.

Fizetési funkciót kap a most bemutatott Garmin vivoactive 3 óra is, így a sportos vásárlók a pénztárcájukat vagy az okostelefonjukat is otthon hagyhatják.

Hogyan működik?

• A Garmin felhasználók megadják a fizetési adataikat a Garmin Connect Mobile alkalmazásban (elérhető az Apple és Android Play áruházban is) úgy, hogy beszkennelik a kártyájukat vagy kézzel gépelik az adatokat.
• Amint az alkalmazás és az okosóra szinkronizált, a kártya már használatra kész.
• A felhasználó gyorsan elindíthatja a fizetési alkalmazást a Beállítások menüben, ezt követően pedig már egyetlen érintéssel fizethet a termináloknál, amikor csak szeretne.

A token szolgáltatás biztosítja, hogy a felhasználók azzal az eszközzel fizessenek, amelyik a legkényelmesebb számukra – legyen az akár az okostelefonjuk vagy az okosórájuk –, a tranzakciók során pedig a lehető legmagasabb biztonsággal számolhatnak.

A szolgáltatás részeként létrejön egy egyedi szám, úgynevezett „token”, amely helyettesíti a bankkártyán található 16-jegyű kártyaszámot. A token szám önmagában nem használható fizetésre, ha egy másik eszközről indítanánk tranzakciót. A tokenek tehát úgy garantálják a fizetés biztonságát, hogy a betéti kártyánk vagy hitelkártyánk száma nem vesz részt a fizetési műveletben vagy a tranzakcióban.

Az a cél, hogy bárhol lehessen biztonságosan fizetni internetre kapcsolt eszközökkel, legyen szó viselhető eszközről, okosautóról, okosotthonról vagy egy boltról.