A világ első OLED FullVision kijelzős mobilját az LG mutatja be

  • Mobil
  • 2017.08.18
    22:03
  • hirado.hu
Az OLED tévék vezető gyártója új zászlóshajó okostelefonjában, a V30-ban igyekszik kamatoztatni technológiai tapasztalatait.

A koreai óriás folytatja az LG G6-tal megkezdett és a Q6-tal továbbvitt stratégiáját: új csúcskategóriás telefonja, a V30 is FullVision kijelzővel érkezik, ráadásul az első olyan készülék lesz, amely úgynevezett plastic OLED (P-OLED) FullVision kijelzővel készül.

A V30 a 2015-ben bemutatott LG G Flex 2 óta az első OLED kijelzős okostelefon a vállalattól.

Azon túl, hogy az OLED kijelzők rendkívül vékonyak és látványosak, ideálisak az egyre gyorsabban terjedő és a mobiltelefon-ipar egyik legfontosabb növekedési motorjának várt VR-alkalmazások használatához is.

Egyszerű ellentmondás oldanak fel: a vásárlók egyre inkább a nagy kijelzőjű okostelefonokat keresik, de mégis kerülnék az egy kézzel nehezen használható, hatalmas készülékeket. A FullVison a mind vékonyabb peremmel rendelkező okostelefonokat vezeti be. Úgy lesz a kijelző egyre nagyobb, hogy a készülékház kisebb.

A maga 6 colos átmérőjével ez az LG OLED FullVision képernyő a cég elmúlt négy évben gyártott legnagyobb kijelzője lesz, miközben a V30 háza kisebb, mint a tavaly bemutatott V20-as modellé. A felső perem 20, az alsó 50 százalékkal lett keskenyebb, mint a V20 esetében, továbbá a logó is a hátoldalra került, hogy az OLED kijelző nyújtotta látvány az előlapon minél nagyobb teret kaphasson.

A FullVision kijelzője 4,15 millió pixeles QHD+ (1440 x 2880) OLED panel. A speciális OLED technológia képes a tökéletes fekete megjelenítésére, amely mellett a teljes színspektrum minden színe a legpontosabb tónusokban jelenik meg.

Mivel az új okostelefon kijelzője P-OLED, a készülék lekerekített sarkokat és ergonomikus, kényelmes használatot biztosító dizájnt kaphatott. A pixeleket az üvegnél lényegesen ellenállóbb műanyag lapba építik, s a telefon kijelzőjét emellett törésbiztos Corning Gorilla Glass 5 technológia is védi.

A P-OLED technológia esetében kijelző-beégés problémával sem kell számolni.