Jó a videojátékokban? Akkor lehet, hogy indulhat a 2024-es olimpián

  • Játék
  • 2017.08.16
    15:41
  • hvg.hu
A 2024-es párizsi olimpiai játékok versenyszámai közé a videojátékok is felkerülhetnek. Elkezdődött az ügyben az egyeztetés.

Hivatalosan csak szeptember 13-án jelentik be, de már most tudni, hogy a 2024-es olimpiát Párizs rendezi. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a párizsi olimpiát képviselő társaság hamarosan megvitatják, hogy felkerüljenek-e – e-sportként – a videojátékok is a versenyszámok közé. A párizsiakat képviselő bizottság társelnöke, Tony Estanguet (aki maga is háromszoros olimpiai bajnok) mondta el ezt az Asoociated Pressnek, hozzátéve, ha azt szeretnék, hogy az olimpia megtartsa a jelentőségét és a vonzerejét a fiatalabb generáció számára is, akkor az e-sportot is legálissá kell tenni a játékokon.

Mindenesetre ha a NOB rábólint a javaslatra, akkor széles választéka lesz a műfajoknak, lévén különböző játékok kedveltek a különböző kontinenseken. Idő is lesz bőven a kidolgozásra, a 2024-es olimpia terveit ugyanis 2019-ig kell véglegesíteni. A végső döntést a NOB mondja ki a 2020-as tokiói olimpia után.