Futárappot készített Magyarországon az Uber egyik volt vezetője

  • App
  • 2017.08.15
    18:45
  • hirado.hu
Az új magyar startup, a Sendee szerint futárnak lenni menő.

Szívesen egyet is értenénk a megfogalmazással, ha nem élete kockáztatásával közlekedne minden második biciklis és motoros futár – erről persze nem a fejlesztő startup tehet.

A mától Budapesten nyilvánosan is elérhető Sendee alkalmazás a futárkodás új dimenzióját akarja megnyit Magyarországon. Az éttermeket és a futárokat összekapcsoló, teljesen hazai fejlesztésű alkalmazás mögött megtaláljuk az Uber volt marketingvezetőjét is.

A Sendee kényelmes és egyszerű alkalmazás. Amikor egy étterem lead egy házhozszállítási rendelést, a rendszer felajánlja azt a földrajzilag legközelebbi futárnak. A futár azt egy kattintással elfogadhatja, és már mehet is az ételért.

A rendszer egy olyan algoritmust alkalmaz, amely optimalizálja a kiszállítást, így a megrendelt étel a lehető leghamarabb jut el a célállomásra, így nem csak a megrendelők, de az éttermek számára is időt takarít meg.

A cég induló tőkéjét, a fejlesztés finanszírozását olyan fővárosi étteremtulajdonosok adták össze, akik maguk is tudják, mennyire fontos, hogy a futár pontos, megbízható és gyors legyen.

A Sendee-t a megrendelők asztali gépükkel vagy laptopjukkal, az autós, motoros és biciklis futárok pedig okostelefonjukkal használhatják. Ehhez elég regisztrálniuk, majd „élesre” állítaniuk az alkalmazást. A Sendee előnye, hogy a profi futárok mellett olyanokat is jövedelemhez segít, akik nem tudnak, vagy nem akarnak főállásban dolgozni, akik mindennél többre értékelik a szabadságot; kreatívok, egyetemisták, fiatal anyukák, 50 év felettiek, kiszabadulni vágyó irodisták.

Fejlesztői szerint a Sendee legális és transzparens jövedelemforrást jelent a futároknak: a csatlakozók teljes mértékben törvényesen dolgoznak majd. A cég segíti partnereit az összes szükséges adminisztratív intézkedés gördülékeny lebonyolításában.

A Sendee további előnye, hogy „kifehéríti” a futárpiacot: kizárólag adószámmal rendelkező vállalkozások, egyéni vállalkozók használhatják. Minden fuvar után a magyar számviteli szabályoknak megfelelő számlát állít ki az alkalmazás, így az adóköteles jövedelmek könnyen nyomon követhetők.

A Sendee jelenleg Android applikációként valamint interneten, érhető el, az iOS- verzió fejlesztés alatt áll.