Újabb tesztre készül a Hyperloop-projekt Nevadában

  • Kütyü
  • 2017.07.14
    22:41
  • Hirado.hu
Az Elon Musk megálmodta futurisztikus technológia újabb, fontos tesztelésére készül egy mérnökcsoport. A Hyperloop forradalmasíthatja a közlekedést azzal, hogy az utasokat vákuumcsövek rendszerén szállítja.

A technológiát fejlesztő Hyperloop One Los Angeles-i vállalat a következő néhány hétben tervezi a 8,5 méteres kapszula tesztelését Nevadában.

A vállalat szeretné valósággá váltani a SpaceX-et és a Tesla Motorst alapító Musk elképzelését: 2013-ban vetette fel olyan kapszulák kifejlesztését, amelyek óriási vákuumcsöveken keresztül szállítanák az utasokat Los Angeles és San Francisco között.

A következő tesztelésen az óránkénti 402 kilométeres sebesség elérése a cél.

Miközben az új kísérletre készül, a vállalat szerdán közzétette a május 12-i, szintén nevadai teszt eredményeit.

A Hyperloop One akkor 5,3 másodpercig levitált a vákuumcsőben, és elérte az óránkénti 113 kilométeres sebességet a vállalat közleménye szerint.

A projekt támogatói szerint a kapszulák elérhetik az óránkénti 1200 kilométeres sebességet, de a szkeptikusok úgy vélik, hogy az ötlet valódi kihívásokkal néz szembe, a konstrukciós engedélyek megszerzésétől kezdve egészen az ekkora sebességgel bevett kanyarodás megoldásáig.

A Hyperloop One 160 millió dollárt gyűjtött eddig össze a projekthez, és reménykedik benne, hogy további támogatókra lel.

Legfrissebb