Ez a weboldal felismeri arcról, hogy milyen kedvében van, és elindít egy ahhoz illő zenét

  • App
  • 2017.07.05
    23:16
  • hvg.hu
Egy weboldal érdekes módon bizonyította, hogy hasznos is tud lenni az arcfigyelés: felismeri, hogy milyen hangulata van, ami alapján gyorsan ajánl is egy zenét.

A Spotify rendszerét használja fel a Peekabeat oldal, hogy a kedvéhez illő zenét ajánljon, de a legérdekesebb az, hogy miként dönt erről: arcfigyelő rendszert használva ismeri fel a hangulatát.

Az ide kattintva elérhető oldalon ehhez csak a “Start Experience” feliratra kell kattintania, majd az “Enable Camera” lehetőségre, és engedélyezni a hozzáférést a webkamerájához. Ezután a “Press and hold to detect face” gombot kell nyomva tartani pár másodpercig, és ezután pár másodperc várakozás következik.

Az arcvonások alapján angol felirattal és ahhoz illő színnel mutatja, hogy milyen kedve van, és automatikusan el is indul egy Spotifyon talált zene, amely a leginkább illik a hangulatához.

Ezt akárhányszor meg lehet ismételni, a “Retry” funkcióval kezdheti újra. A szolgáltatást iPhone-ra és iPadre ingyen letölthető alkalmazással is ki lehet próbálni.