Putyin hadat üzent a pornónak

Az orosz távközlési szabályozó blokkolta a hozzáférést Brazzers-höz. Hogy élik túl az orosz telet?

A Roskomnadzor orosz távközlési szabályozó blokkolta a hozzáférést Brazzers-höz. A népszerű felnőtt tartalmakat forgalmazó oldal csak egy a kormány által blokkolt weboldalak közül. Az indoklás szerint tartalmaik pszichés károkat okozhatnak- írja a nuus.hu

Oroszország már 2010-ben is rosszul szerepelt az információszabadsági rangsorokban. Azóta a kormány egyre nagyobb hatalmat adott a Roskomnadzornak és más intézményeknek internetes oldalak blokkolására.

A cél eredetileg a gyermekek védelme és a törvénytelen pornográf tartalmak kigyomlálása volt, és a Brazzers mellett a Pornhub korábbi blokkolására is ez volt a hivatalos indok, de például a LinkedIn tiltólistára kerülésénél már egyértelműen nem csak erről volt szó. Sőt, a Rosskomnadzor annyira belejött a blokkolásba, hogy 2016-ban több a kormányhoz tartozó weboldal mellett a saját oldalát is sikerült ideiglenesen eltüntetnie, miután blokkolta a Comodot, ahonnan SSL tanúsítványuk származott.

A Brazzers forgalmának egyébként mindössze a 4 százaléka jön Oroszországból, bár ez a szám megduplázódott az elmúlt évben. Egyelőre csak Twitteren reagáltak:

Sajnáljuk, hogy Oroszország polgárainak egy ilyen hideg télen nélkülözniük kell a Brazzers meleg ölelését.