Az online tévé legyőzte a kábelest Amerikában

A Netflix felülmúlta az Egyesült Államok legnagyobb szolgáltatóit.

Miután az elmúlt öt évben megduplázta az előfizetői bázisát az Egyesült Államokban, a Netflix 2017 első negyedévében jelentős mérföldkőhöz érkezett.

A népszerű video streaming platform ugyanis mostantól több előfizetővel rendelkezik, mint az ország legnagyobb kábeles szolgáltatói együttesen.

A Leichtman Research Group szerint az ország legnagyobb kábeltelevíziós szolgáltatói, amelyek a kábelpiac 95% -át adják, március végén 48,6 millió, míg a Netflix 50,9 millió előfizetővel rendelkezett a hazai pályán.

Bár a kábeles elérés csak mintegy 50 százalékát jelenti az amerikai fizetős TV piac egészének, a Netflix nagy lépést tett az elsőszámú otthoni szórakozási forrássá válásáért.

Érdekes, hogy ezt a célt elsősorban a saját előfizetői bázisát növelésével, s nem a kábelcsatornás ügyfelek elcsábításával érhette el. Miközben ugyanis a kábelszolgáltatók 2012 első negyedévétől 4 millió előfizetőt vesztettek el, a Netflix 27 millióval növelte ügyfeleinek a számát.

A jelenséget talán részben azzal lehet magyarázni, hogy a legifjabb, interneten „felnőtt” korosztályok már eleve nem is számolnak a hagyományos tévékkel, s csakis online megoldásokban gondolkoznak.