Visszatért az Android egyik alapítója, és telibe kapta a piacot az új mobiljával

  • Mobil
  • 2017.05.30
    23:55
  • Hirado.hu
Nem éppen visszafogott nevet talált Andy Rubin az iPhone-nal és az androidos okostelefonokkal egyszerre ringbe szálló telefonnak: Essential Phone.

És tényleg: mintha a frissen bemutatott mobil minden jelenlegi feature-t összegezne, s még az ára sincs (annyira) az egekben.

Andy Rubin, az Android operációs rendszer fejlesztéséért felelős vezető volt a Google-nál.

Régóta ígérgetett mobilja elnevezéséhez méltóan látványos, szokatlanul eredeti, és még technikai újdonságokat is hoz.

A 699 dolláros csúcsminőségi készülék az amerikai piacon indul.

Mint a honlapján látható, faltól falig tartó, 5,7 hüvelykes (2560 x 1312-es) kijelzője túltesz a Samsung S8-asán, mert a nem csak a szélekig húzódik, hanem a mobil tetejéig felérve mintegy körbeveszi a kamerát is. Nem pocsékolja az üres helyet az állapotsor közepe sem.

Beletettek sok jóságot, elsősorban az új Qualcomm 835 processzort – ez dohog az S8-asban is. Memóriája 4GB, tárhelye 128GB.

Ami a csomagolást illeti: titánium ház és kerámia hátlap roppant elegáns és tartós kombinációjából készül, amivel akár megszorongathatja a versenytársakat, a Samsungot és az iPhone-t is.

Az Essential Phone bele mer vágni abba, amibe már sok gyártónak beletörött a bicskája: a moduláris készülékhez mágneses csatlakozással lehet a telefon tetejére pattintható 360 fokos kamerát, valamint töltőt, dokkolót illeszteni.

Kettős kamerája van a hátlapján, olyasmi, mint a Huawei a P9 és a P10 készülékeknek. Az előlapi kamera 8 megapixeles, amely képes rögzíteni 4K-s videót is.