Alaposan átrendeződik az IT-piac

  • Kütyü
  • 2017.05.26
    22:27
  • Hirado.hu
A japán Sharp Corp. elektronikai konszern újra nyereséges évet zárhat - derül ki az első külföldi kézbe került japán elektronikai vállalat pénteki közléséből. Nincs vége...

A tavaly óta a tajvani Hon Hai Precision Industry Co. (tőzsdei nevén Foxconn, melynek anno az Apple-t összeszerelő dolgozói tucatszám lettek öngyilkosok) tulajdonában álló japán vállalat az idei, 2018 márciusában záruló üzleti évre 4 év óta először nyereséget vár.

A japán elektronikai konszern 59 milliárd jen (471 millió euró) nyereséget vár a 2017-2018-as üzleti évre, míg elemzők 41,9 milliárd jen profitot valószínűsítenek.

Az éles ágazati verseny miatt takarékossági intézkedések bevezetésére kényszerült Sharp új menedzsmentjének döntései megtérülni látszanak.

A Sharp azt tervezi, hogy a nehéz helyzetbe került Toshiba üzletágában, a chipgyártás területén fektessen be.

A Foxconn az Apple legnagyobb iPhone beszállítója. Az iPhone legdrágább komponense az összeszerelési költségek 20 százalékát képviselő érintőképernyő. A Sharp egyike az iPhone három képernyő-beszállítójának.

A Foxconn a Sharp kivásárlásával szakértők szerint a Samsung Display Co.-val száll versenybe a következő generációs iPhone képernyőjének beszállításáért.

A héten jelent meg az a hír, miszerint a Foxconn-Sharp amerikai befektetésre készülhet, micro-LED képernyők technológiafejlesztése céljából.