Mesterséges intelligenciával menthetjük meg az elefántokat

  • Kütyü
  • 2017.05.22
    18:00
  • Hirado.hu
Megmentheti az elefántokat a kihalás veszélyétől a Lindbergh Alapítvány. A szervezet olyan speciális drónokat küld Malawi, Zimbabwe és Dél-Afrika térségébe, melyek segítségével a levegőből állítják meg az elefántvadászok rajtaütéseit.

Az alapítvány megálmodója, Charles Lindbergh még 1927-ben repült át elsőként a Atlanti-óceánon. New Yorkból egészen Párizsig eljutott, s 90 évvel később az alapítványa az állatok megmentéséért harcol. Csúcsfelbontású, infravörös szkennerrel ellátott kamerákat szereltek drónjaikra, melyek segítségével minden veszélyes vadorzót elkaphatnak.

Mesterséges intelligenciával készülnek a képek

Csak tavaly 700 elefántot gyilkoltak meg vadorzók Dél-Afrikában, ezért a Légi Pásztor (Air Shephard) nevű program olyan mesterséges intelligenciát is beleépített a drónokba, melynek segítségével minden egyes repülő szerkezet külön képet tud készíteni a vadorzókról. Ezeket a fotókat automatikusan visszaküldik a központi rendszerbe, ahol beazonosítják az illegális vadászokat.

A mesterséges intelligenciával megáldott drónokat a Neurala cég segítségével hozták létre, pontosabban egy szoftver telepítésével, aminek köszönhetően a drónok sokkal hamarabb képesek beazonosítani a vadorzókat. A cég is nagyon örül az új partnerségnek, mivel elmondásuk szerint az elefántok megvédésével bebizonyították, hogy nemes cél érdekében a mesterséges intelligencia áldás is lehet.