Este a legaktívabbak a mobilnetezők

  • Mobil
  • 2017.02.14
    22:41
  • mmonline.hu
Este 18 és 19 óra között használják legintenzívebben a mobilinternetet a Magyar Telekom ügyfelei, míg a legcsendesebb időszak hajnali 3 és 4 óra között van. A csúcsidőszakban egy óra alatt akár 7000 gigabájtnyi adatforgalom is lehet a hálózaton.

A Magyar Telekom a mobilinternet forgalom napi eloszlását vizsgálta ügyfelei körében. A 2016. decemberi mobilinternet statisztikák azt mutatják, hogy egy átlagos napon hajnali 3 és 4 óra között a legalacsonyabb az adatforgalom, ami arra enged következtetni, hogy ebben az órában alszanak a legtöbben az országban és teszik félre a telefonjukat. Hajnali fél 5-től aztán ismét felfutás tapasztalható, amely a munkaidő kezdetére némileg alábbhagy. A legtöbb adatot 18 és 19 óra között forgalmazzuk, majd 21 órától kezd csökkenni a használat. Csúcsidőben óránként akár 7000 gigabájtnál is nagyobb forgalom bonyolódik a hálózaton – derül ki a távközlési cég közleményéből.

A földrajzi eloszlást tekintve messze a legtöbbet Budapesten mobilinterneteznek, ezt követi Pest, Hajdú-Bihar és Bács-Kiskun megye. A mobilinternet forgalom kétharmada már a legkevesebbet mobilnetező megyékben is 4G hálózaton zajlik, míg Budapesten már hozzávetőleg a háromnegyede.

A Telekom 4G hálózatának országos lakossági kültéri lefedettsége jelenleg 98 százalékos, az ügyfelek nagy része számára ma már adottság a névleges maximális 150 Mbps letöltési sebesség. Emellett a szolgáltató jól halad a kistelepülések 4G technológiával való lefedésével, novemberig több mint 2600, hatezer főnél kisebb lélekszámú településre is eljut a szupergyors mobilinternet. A modernizáció eredményeképpen a lakosság közel 30%-a számára már hozzáférhető a 2-300 Mbps névleges maximális sebességű 4G+ mobilinternet szolgáltatás is, tavaly november óta pedig a gödöllői lakosok már 450 Mbps sebességgel mobilnetezhetnek-írja az mmonline.hu