Így kövesd az alvásod egy androidos okostelefonnal

  • App
  • 2017.05.12
    22:38
  • Pcworld.hu
A megfelelő alkalmazás segítségével többet is megtudhatsz az éjszakádról és az alvási szokásaidról.

Léteznek ugyanis olyan mobilra írt programok, amelyek kifejezetten azért születtek, hogy kövessék az alvási ciklusokat. Az alvási ciklusok azért nagyon fontosak, mert a testünk értékeli a bevett rutint. Ha minden este nagyjából ugyanakkor alszunk el, ugyanannyit töltünk alvással, akkor a testünk hozzászokik a mintához, és legközelebb alvásidőben eleve álmosak leszünk.

A rendszeres alvásminta és bioritmus ráadásul nagyban képes javítani az alvásminőséget. Ez azért kiemelten fontos, mert a valóságban egy rövidebb, de mély és jó alvás sokkal többet jelent a pihenésünk és egészségünk, frissességünk szempontjából, mint egy átlagos, de hosszabb éjszaka.

Az alváskövető appok népszerűsége éppen ezért lett magas az utóbbi években. Az appok nem tökéletesek, de igyekeznek megfigyelni az alvás hosszát és minőségét, némelyik pedig olyan ébresztőt kínál, ami elvileg nem szól, ha mélyalvást feltételez.

Ha szeretnél kísérletezni a témában, akkor az egyik legjobb kezdést a Sleep as Android jelenti. Sok statisztikát rögzít, jól követ, támogatja a viselhető eszközöket, figyel, hogy ne aludjunk túl sokat, horkolunk-e, felveszi, ha éjszaka beszélünk. Persze némelyik funkció fizetős, de már az ingyenes verzió is érdekes. Kisebb csomagolásban, de megfelelő alternatíva a Good Morning is, ami a legfontosabb dolgokra koncentrál (alváskövetés, statisztika, elemzés, optimális ébredésidő), ingyenesen.