Nagyon mozgolódik a Nokia

  • Mobil
  • 2017.02.12
    20:30
  • digitalhungary.hu
A Nokia közel 350 millió eurós ajánlatot tett egy szoftvercégre. Amit a Comptel-ről tudni kell: e cég dolgozza fel több mind 2 milliárd végfelhasználó mobilhasználati adatait.

A digitalhungary.hu azt írja, hogy a Nokia újabb szoftvercég, a Comptel felvásárlására tett 347 millió eurós készpénzes ajánlatot - jelentették be a cég illetékesei csütörtökön. A felvásárlásra kiszemelt vállalat profilja jól illeszkedik a Nokia szoftvertechnológiára fókuszáló stratégiájába.

A Nokia az amerikai-francia Alcatel-Lucent 2016 eleji felvásárlása óta akvizícióival is a szoftvertechnológiai fejlesztésekre összpontosít.

A helsinki székhelyű nemzetközi szoftvercég, a Comptel hosszú ideje a Nokia partnere. A Comptel dolgozza fel több mind 2 milliárd végfelhasználó mobilhasználati adatait. A finn Nokia távközlési berendezés gyártó, mely egykor a világ első számú mobiltelefon gyártója volt, 2014-ben adta el gyengén teljesítő készülékgyártó üzletágát.

A 347 millió eurós, részvényenként 3,04 eurós ajánlat 29 százalékos prémiumot jelent a Comptel legutóbbi záróárához képest. A bejelentést követően a Comptel és a Nokia árfolyama is emelkedett a helsinki tőzsdén. Kora délután a Comptel 3,07 eurón állt, 30,08 százalékos emelkedéssel. A Nokia árfolyama másfél százalékkal 4,62 euróra emelkedett.