Tim Cook majdnem beintett az Ubernek

  • App
  • 2017.04.24
    18:18
  • Pcworld.hu
Ha az Uber nem engedett volna, akkor Tim Cook és az Apple törölték volna az alkalmazását az App Store-ból.

A New York Times beszámolója alapján Tim Cook, az Apple első embere még 2015-ben találkozott az almás cég főhadiszállásán az Uber ügyvezetőjével.

A találkozón felhívta Travis Kalanick figyelmét, hogy nem örülnek, amiért az Uber alkalmazása titokban azonosítja és felcímkézi az iPhone-t használó embereket.

Az Uber az Apple háta mögött trükközött: még ha töröltek is egy Uber appot egy iPhone-ról, az továbbra is megcímkézve maradt, ez pedig sértette az Apple szabályait. Az Apple végül felfedezte a titkot.

Cook azt követelte az Ubertől, hogy azonnal fejezzék be az előírások megsértését. Felhívta Kalanick figyelmét, hogy amennyiben nem működnek együtt, az Uber appot törlik az App Store-ból. Ezt az Uber nem kockáztathatta, ezért Kalanick belement a feltételekbe.

Miért akarta egyáltalán követni az iPhone-okat az Uber? Állítólag Kínában nagy divat, hogy a lopott modelleket törlik, majd újraértékesítik. Az Uber nem tisztességes sofőrjei ilyeneket vásárolva hamis fiókokról kérhetnek utakat. Az Uber találmányával viszont a törölt iPhone-okat is lehetett követni. Mivel az Uber ezzel sértette az Apple szabályait, ezért megbizonyosodtak róla, hogy az Apple ne tudjon az egészről.

Az Apple mérnökei azonban rájöttek a trükkre, Cook és Kalanick találkozója után pedig az Uber törölte a címkézést az appból.