Hajlított kijelzővel jöhet a Google új telefonja

  • Mobil
  • 2017.04.11
    17:35
  • 24.hu
Rengeteg pénzt fektetne be a Google az LG kijelzőket gyártó leánycégébe, belsős pletykák szerint a Pixel 2 is az ívelt kijelzős mobilok sorát fogja bővíteni.

Iparági forrásokra hivatkozva azt írja a dél-koreai Electronic Times, hogy a “Google Pixel 2” csúcsmobilra már hajlított OLED kijelző kerülhet. A lap értesülései szerint a keresőóriás legalább 880 millió dollárnak megfelelő koreai wont szeretne befektetni az LG kijelzőket gyártó leányvállalatába, az LG Displaybe, hogy ezzel alapozza meg készletét a következő okostelefonhoz.

Nem olyan meglepő, hogy a Google érdeklődik az ívelt szélű panelek iránt, hiszena konkurensek új mobiljaiban is láthatóan ez az idei dizájntrend.A Samsung új csúcsmobilja, a Galaxy S8 is lekerekített szélekkel érkezett, és a következő iPhone kijelzője is ezt a formavilágot követheti. A Google-nek nincs sok más opciója, lévén a Samsung fogja leszállítani az iPhone 8 paneljeit is, már 70-95 millió kijelzőre adtak le igényét az almás cég.

Az LG egyelőre még nem döntött a Google ajánlatáról. A cég jelenleg az Apple Watch és az LG Electronics óráinak apró OLED paneljeit gyártja, és egyelőre nincs kapacitása okostelefon-kijelzőkre. Csak az idei év második felében, valamint a jövő év első felében fog felállni két újabb gyártósoruk.