Mesterséges intelligenciát kap a Facebook Messenger

  • App
  • 2017.04.09
    09:24
  • Hirado.hu
Állítólag a felhasználók igénylik: ehhez képest vírusvideókként terjednek a leírások, hogy miként kapcsoljuk ki őket.

Hányszor láttunk embereket, akik az iPhone Sirijének, az androidos Asszisztensnek, netán a Microsoft Cortanájának tettek fel a saját mobiljukkal hangosan társalogva kérdéseket?

Az új Samsung csúcsmodell, az S8-as is kapott Bixby mesterséges intelligenciát, amitől-akitől kérdezni lehet – angolul és koreaiul.

Ebből a Facebook sem maradhatott ki. Már most, először az amerikai piacon kitolta a Messengerekbe fejlesztett mesterséges intelligencia segédjét.

A Messenger asszisztensét egyszerűen „M”-nek hívják.

Mint a videón látható, annyira nem okos, mint a versenytársai – talán éppen ezért mégis sikeres lehet. Esetében a felhasználóknak nem is kell tudniuk, hogy mesterséges intelligencia fürkész a háttérben.

Úgy fest, az M kezdetben olyasmiket vállal magára, hogy beékelődve a Messengerben folytatott beszélgetésekbe, üzenetküldésbe, a megfigyelt tartalomtól függően felbukkanó „M” avatar javaslatokat tesz vicces matricák használatára, megkönnyíti a helyszín megosztását, s egyéb kényelmi funkciókat kínál.

Az M az USA-ban megjelent az androidos és az iOS Messengerben is, a világ más országaiban a következő hónapokban épül a szolgáltatásba.